Topul stațiunilor balneare din România

Băile Felix

Băile Felix sunt situate în județul Bihor, la 9 km de Oradea, iar principalul punct de atracție sunt apele termale care ating temperaturi ridicate, ceea ce permite efectuarea unor băi în aer liber și pe timpul iernii. Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România.

Stațiunea balneo – climatică  oferă ape minerale termale, cu o temperatura cuprinsa între 41- 49ºC. Din punct de vedere al compoziţiei chimice, ele sunt sulfatate, calcice, sodice, silicoase, oligominerale; iar nămolul terapeutic este folosit sub forma de împachetări sau băi.

Stațiunea este recunoscută la nivel național pentru prevenirea și tratarea unor afecțiuni reumatismale inflamatorii; afecțiuni reumatismale degenerative; afecțiuni reumatismale articulare; afecțiuni postraumatice; afecțiuni neurologice centrale și periferice; afecțiuni ginecologice; afecțiuni asociate.

 Băile Herculane

Stațiunea este situată în partea de sud-vest a României, în județul Caraș Severin, pe Valea Cernei la o altitudine de 168 m, la 8 km distanța de granița cu județul Mehedinți și doar 25 de km de frontiera cu Serbia.

Este considerată cea mai veche stațiune balneara din Romania și una dintre cele mai vechi din lume, fiind atestată documentar din anul 153 e.n. Izvoarele au o temperatura între 38 şi 53 grade Celsius. Stațiunea este cunoscută pentru izvoarele sulfuroase, iodate, bromurate sau bicarbonatate, termo-minerale și cloruro-sodice, indicate atât pentru tratamentele de cură externă cât și pentru cele de cură internă.

Stațiunea este recunoscută la nivel național pentru prevenirea și tratarea unor boli de piele; boli ale sistemului nervos periferic; boli ale aparatului locomotor; intoxicații cu plumb si alte metale grele; boli ale aparatului respirator; afecțiuni ginecologice; boli ale tubului digestiv si ale glandelor anexe; boli de nutriție; afecțiuni metabolice; unele boli ale rinichilor si cailor urinare si afecțiuni posttraumatice.

Vatra Dornei

Vatra Dornei  este o zonă superbă a Bucovinei, situata la 105 km de Suceava și 40 de km de Câmpulung Moldovenesc. Apele de aici sunt in principalminerale carbogazoase, feruginoase, slab bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, hipotone. Se găsește si nămol de turba transportat de la Poiana Stampei folosit în tratament atât sub formă de băi de nămol, cât și la împachetări.

Stațiunea este recunoscută la nivel național pentru prevenirea și tratarea unor afecțiuni precum: boli reumatismale degenerative si diartritice, stări post-traumatice, boli ale sistemului nervos periferic și central, boli endocrinologice, boli ginecologice, boli respiratorii, tulburări nervoase şi de metabolism, tulburări digestive, boli ale sângelui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>